Over collageen


Collageen is een endogeen eiwit dat bijna 80% van de huid uitmaakt. Hoewel het lichaam van nature collageen produceert, nemen de niveaus in de loop van de tijd af, wat leidt tot verlies van elasticiteit van de huid en het verschijnen van rimpels. Vanaf 25 jaar neemt de hoeveelheid collageen in de huid met bijna 2% per jaar af. Op 35-jarige leeftijd beginnen de effecten zichtbaar te worden: haar en nagels worden kwetsbaar en de huid wordt minder soepel en minder stevig. Op 60-jarige leeftijd heeft de huid ongeveer 80% van het collageen verloren dat het op 25-jarige leeftijd bevatte.

Kollagen Schematisk bild
Stevigere huid dankzij gehydrolyseerd collageen en hyaluronzuur
Door een gehydrolyseerd collageensupplement te nemen, kunt u uw collageenniveau verhogen en daardoor de huidveroudering vertragen. Je hebt ongeveer 6.000 mg collageenpeptiden nodig om de productie in de dermis door fibroblasten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen, te stimuleren. Hoe hoger de dosis, hoe meer de effecten worden gemaximaliseerd. Een dagelijkse dosis (25 ml) Collagen Deluxe-supplement bevat 12.500 mg hoogwaardig gehydrolyseerd zeecollageen in vloeibare vorm. Vloeibaar collageen is de vorm die het beste door het lichaam en de huid wordt opgenomen. De resultaten zijn daardoor sneller zichtbaar. Door de aanbevelingen op te volgen en het Collagen Deluxe-supplement regelmatig te nemen, zijn de resultaten meestal binnen twee maanden zichtbaar.
Effectief gehydrolyseerd collageen met neutrale smaak
Het collageen in de Deluxe, Repair en Pure supplementen is gemaakt van vissenschubben. Collageen wordt afgebroken tot kleine collageenpeptiden. Dit proces resulteert in gehydrolyseerd collageen en elimineert daarom elke geur of smaak die in het collageen aanwezig is.
Voed de huid, het haar en de nagels
De peptiden die tijdens het hydrolyseproces worden geproduceerd, zijn fijn genoeg om door de darm te worden opgenomen en in het bloed terecht te komen. Net als de voedingsstoffen die worden aangetroffen in het voedsel dat we eten, worden deze peptiden in de bloedbaan gedistribueerd om de niveaus van collageen in de huid, het haar en de nagels te verhogen.