VANLIGA FRÅGOR

PRODUKTER

Vad är skillnaden mellan Collagen Deluxe och Collagen Repair?
Collagen Deluxe-tillägget innehåller 12 500 mg hydrolyserat marint kollagen jämfört med 10 000 mg för Collagen Repair-tillägget. Förutom denna skillnad har de två kosttillskotten en identisk sammansättning.

Är tillskottet Collagen Vegan lika effektivt som tillskotten Collagen Deluxe och Collagen Repair?
Kollagen innehåller 19 aminosyror, varav några är absolut nödvändiga. Collagen Vegan-tillskottet innehåller dessa aminosyror i stora mängder, och de är 100% växtbaserade. Dessutom innehåller Collagen Vegan-tillskottet samma vitaminer och mineraler som Deluxe- och Repair-tillskotten: högt innehåll av D-biotin, vitamin C, B12 och D3 samt zink, MSM och hyaluronsyra. Totalt 21 aktiva ingredienser kombineras för att öka kollagennivåerna i kroppen.

Hur ofta ska jag ta tillskottet för att maximera effekterna?
Vi rekommenderar ett vanligt dagligt intag på 25ml (långsiktigt dagligt intag) för att maximera effekterna. Det finns livsstilsfaktorer som påverkar hälsan hos din hud, hår och naglar, såsom rökning, kost och exponering för UVA/UVB-strålar. Genom att ta kollagen dagligen, äta en balanserad kost, skydda dig mot solens strålar och undvika rökning kommer du att uppnå optimala resultat.

När kommer jag att se resultat?
Utseendet på resultat varierar mellan individer och påverkas av faktorer som ålder, livsstil och den vård som ges till din hud. När den används dagligen, visas resultatet vanligtvis efter åtta veckor.

Var kommer vårt kollagen ifrån?
Våra Collagen Deluxe och Collagen Repair-tillskott innehåller marint kollagen extraherat från fiskfjäll. Kollagen hydrolyseras till peptider med en molekylvikt på 2000 Da. Hydrolysprocessen gör kollagenet helt lukt- och smaklöst.

Smakar våra kosttillskott fiskigt?
Nej. Kollagenet i våra produkter är hydrolyserat, vilket eliminerar smak och lukt. Istället har tillskotten Collagen Repair, Deluxe och Vegan en naturlig smak av vilda bär, tillsatt efter hydrolysprocessen. Collagen Pure-tillskottet har ingen smak.

Hur länge håller en flaska?
500ml-flaskan räcker i 20 dagar, med ett rekommenderat dagligt intag på 25ml. Du kan också köpa flera flaskor och förvara dem (oöppnade) på en sval och torr plats.

KOLLAGEN

Vad är kollagen?
Kollagen är ett protein som finns i kroppen och som utgör det mesta av kroppens struktur. Det är en byggsten av hud, muskler, ligament, senor, hår, naglar och mycket mer. När vi åldras minskar kroppens produktion av kollagen. Huden blir då mindre smidig och tjockare, håret finare och naglarna skörare. Genom att konsumera kollagen regelbundet kan du öka dina kollagennivåer och bromsa hudens åldrande.

Vid vilken tid på dygnet rekommenderas att ta kollagentillskottet?
Du kan ta våra kollagentillskott när som helst på dygnet. Våra produkter har utvecklats för att enkelt integreras i din rutin. Det är därför kollagen absorberas optimalt av kroppen, oavsett när det tas (morgon eller kväll), på fastande mage eller under en måltid. Det viktigaste är att ta tillskottet varje dag.

Våra flytande kosttillskott innehåller vitamin B, en viktig energikälla. För personer som är känsliga för denna energikälla rekommenderar vi att du tar tillskottet när du vaknar snarare än i slutet av dagen.

Är det möjligt att ta för mycket kollagen?
Det är möjligt, men du skulle behöva ta mycket av det. 25 ml/dag av Collagen Deluxe (12 500 mg) ger dig en generös mängd kollagen samtidigt som du är säker.

Är kollagen användbart för torr hud?
Kollagen jämnar ut och återfuktar huden. Detta tack vare kollagenpeptider som aktiverar fibroblastiska celler för att producera hyaluronsyra, som behåller hydrering. Våra produkter innehåller även hyaluronsyra för att maximera effekterna, samt vitaminer och mineraler som stimulerar hudens kollagenproduktion.

Hur är kollagen så fördelaktigt för hår och naglar?
Kollagen är ett protein som finns i kroppen och som utgör det mesta av kroppens struktur. Det är en beståndsdel av hud, hår och naglar. När vi åldras minskar kroppens produktion av kollagen. Huden och håret tappar då sin smidighet och blir tunnare.

Kollagennivåerna påverkar också naglarna, som blir sprödare när kollagennivåerna sjunker. Genom att konsumera kollagen regelbundet kan du öka kroppens kollagennivåer och bibehålla elasticiteten i inte bara din hud, utan även ditt hår och naglar.

Vad är "Hydrolyserat" kollagen?
Under hydrolysprocessen bryts kollagen ner till små kollagenpeptider som lättare absorberas av huden. Denna process tar också bort smaken och lukten av kollagen.