Om kollagen


Kollagen är ett endogent protein som utgör nästan 80 % av huden. Även om kroppen naturligt producerar kollagen, minskar nivåerna med tiden, vilket leder till förlust av elasticitet i huden och uppkomsten av rynkor. Från 25 års ålder minskar mängden kollagen i huden med nästan 2 % per år. Vid 35 års ålder börjar effekterna visa sig: hår och naglar blir ömtåliga och huden blir mindre smidig och mindre fast. Vid 60 års ålder har huden förlorat ungefär 80 % av kollagenet den innehöll vid 25 års ålder.

Kollagen Schematisk bild
Fastare hud tack vare hydrolyserat kollagen och hyaluronsyra
Genom att ta ett hydrolyserat kollagentillskott kan du öka dina kollagennivåer och därför bromsa hudens åldrande. Du behöver cirka 6 000 mg kollagenpeptider för att stimulera produktionen i dermis av fibroblaster, de celler som är ansvariga för att producera kollagen. Ju högre dos, desto mer maximeras effekterna. En daglig dos (25 ml) av Collagen Deluxe-tillskott innehåller 12 500 mg högkvalitativt hydrolyserat marint kollagen i flytande form. Flytande kollagen är den form som absorberas bäst av kroppen och huden. Resultaten blir därför synliga snabbare. Genom att följa rekommendationerna och ta tillskottet Collagen Deluxe regelbundet är resultaten vanligtvis synliga inom två månader.
Effektivt hydrolyserat kollagen med neutral smak
Kolagenet i tillskotten Deluxe, Repair och Pure är tillverkat av fiskfjäll. Kollagen bryts ner till små kollagenpeptider. Denna process resulterar i hydrolyserat kollagen och eliminerar därför all lukt eller smak som finns i kollagenet.
Ge huden, håret och naglarna näring
Peptiderna som produceras under hydrolysprocessen är tillräckligt fina för att absorberas av tarmen och hamna i blodet. Precis som de näringsämnen som finns i maten vi äter, distribueras dessa peptider i blodomloppet för att öka nivåerna av kollagen som finns i hud, hår och naglar.